IT´S GOING FORWARD. STEP BY STEP

Sorry, there's no room for people in a wheelchair. The rest of you can come in, but not her." The doorman at the club pointing at me, clearly annoyed. "Come on, I'm not going to take up a lot of space, and we can leave the wheelchair outside?" I asked and tried to look for a solution. "If you can't walk, you can't come in, he answered.

Yuck! Look at those scars?! Why doesn't she hide them?" the teenage girls at the beach blurted out loudly. They didn't even try to hide what they were thinking.

Someone in a wheelchair on the catwalk? Who wants to see that? Wheelchair users should be hidden away!. It is apparently provoking to some that a paraplegic catwalks clothes, even the paralympic clothing collection.

So many incidents show I'm not the only one experiencing this. We have to keep telling these stories, to see our similarities over differences. Therefore, this feature, cover photos and photo series are important.

I want to show off the scars. I want to show that we all can come forward with both our strengths and our weaknesses. And I want to show that despite all differences, we are part of the same community. 

Maybe next time a person in a wheelchair is on the front page, the paralysis isn't even a topic. The goal is to get there. Cover of KK-Magazine er kanskje ikke lammelsen tema en gang. Målet er å komme dit.

It's happening. Step by step. Step by Step.


Se dette innlegget på Instagram

«Beklager, her er det ikke plass til folk i rullestol. Resten av dere kan komme inn, men ikke henne.» Dørvakten på utestedet peker bryskt på meg. «Kom igjen, jeg skal ikke ta noen plass, vi kan jo la rullestolen stå igjen utenfor?» Spør jeg og prøver å være løsningsorientert. «Om du kan gå inn kan du komme inn», lyder svaret. ? «Ææsj! Se på de arrene?! Hvorfor skjuler hun dem ikke litt mer?» Tenåringsjentene på stranden griner høylytt på nesen og har i alle fall ikke tenkt å skjule hva de tenker. ? «En rullestolbruker på catwalken! Hvem vil vel se det?? Bare i nisselandet Norge er det mulig, sånne skulle vært gjemt bort!». Det provoserer tydeligvis at lamme skal vise frem klær, selv når tema er Paralympics-kolleksjonen. ? Det er så mange episoder, sporadiske hendelser som likevel kommer jevnt nok til å vise at de ikke står alene. Derfor må vi fortsette å fortelle historier, vise tilhørighet og stå for det vi mener er riktig. Derfor er denne forsiden og bildeserien viktig. . Jeg vil vise frem arrene. Jeg vil vise at vi er best sammen når vi kan komme frem med både våre sterke og våre svake sider. Og jeg vil vise at tross alle ytre ulikheter er vi først og fremst en del av det samme fellesskapet. . Neste gang en person med rullestol er på coveret er kanskje ikke lammelsen tema en gang. Målet er å komme dit. . Det går fremover. Skritt for skritt.

Et innlegg delt av Birgit Skarstein (@birgitskarstein)

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *